Keramikk kurs: Sette hank på kopp

Ønskeliste Del
Del kurs
Sidelink
Del i sosiale medier

Om kurset

På dette kurset lærer du tre ulike teknikker for å sette hank på kopp. Jeg viser en enkel måte som alle kan få til og to tradisjonelle måter som krever litt mer. Kurset passer for deg som har litt erfaring som har lært deg å lage kopper. Hvis du vil lære å lage kopp så anbefales kopp- kurset som du også finner på Artskill.no.

 

Til dette kurset trenger du leire og litt utstyr. Dette trenger du for å ha utbytte av kurset: Lærharde kopper å prøve deg på (det vil si at de er stive og kan håndteres, men ikke tørre), knadd leire av samme type leire som det koppen er laget av, stor bøtte med vann, kjevle, kniv, gaffel (eller en risseskinne), modelleringspinne og eventuelt en kavalett.  Utstyret er nærmere presentert i en egen episode (som er gratis).

 

Hvis du ikke har kopper, kan du se på kurset som heter å håndbygge en kopp.

 

Hvis du ikke er så god på å kna leire ennå, så kan du gå gjennom gratiskurset som ligger som en bonusepisode i dette kurset.

 

For å få et ferdig produkt som du kan bruke, må det brennes. De fleste har ikke egen ovn, men det er mulig å leie seg inn på et verksted. Det finnes flere verksteder som tilbyr plasser for de som driver med keramikk på hobbybasis.

Hva lærer du?

 • Tre ulike måter å lage hank på en keramikk kopp.

Kursinnhold

Keramikk kurs: Sette hank på kopp
På dette kurset lærer du tre ulike teknikker for å sette hank på kopp. Jeg viser en enkel måte som alle kan få til og to tradisjonelle måter som krever litt mer.

 • Utstyr
  02:35
 • Første hank
  12:06
 • Andre hank
  10:15
 • Tredje hank
  10:53
 • Avslutning
  02:07

Motta et kursbevis

Etter du har fullført dette kurset, utsteder vi et personlig kursbevis for å bekrefte din deltagelse.

selected template

Vurderinger og anmeldelser

Ingen vurderinger enda
Ingen vurderinger enda