Gratis nettkurs – grunnkurs i akrylmaling

Jonathan byr på gratis grunnkurs i akrylmaling 

Er du blant de som har forsøkt deg på akrylmaling, men ikke blitt helt fornøyd?  Da er du ikke alene. Det er godt å være forberedt seg når man skal ta fatt på en ny hobby.   

Billedkunstneren Jonathan Chedeville har lagt ut gratis grunnkurs i akrylmaling på artskill.no.  Han får mange spørsmål fra folk som lurer på hva som skal til for å lykkes. Nå deler han sine tips med deg.  

I kurset viser han deg hva du trenger av utstyr og hvordan du skal bruke det. Du lærer om hvilke pensler du trenger, hva slags strøk de gir og hvordan farger kan brukes og blandes.  Han viser eksempler på ulike grunnlag og hva de betyr for fargegjengivelsen. Han sier også litt grunnleggende om komposisjon. 

Du trenger absolutt ingen forhåndskunnskaper, men litt utstyr må du ha for å ha glede av kurset. Du trenger fire pensler; en bred, en flat, en mindre også flat og en rund, en spatel, et vanlig lerret og gul, blå, rød, sort og hvit akrylmaling.  Du finner alt på tegne.no. 

 Jonathan er en anerkjent billedkunstner og også skuespiller. Han beskriver seg selv som selvlært og uutdannet og levedyktig. Han har jobbet med kunst fra han var ganske liten og lært mye av å følge Odd Nerdrum og studere i arbeid. Han har utviklet sin egen stil, ofte med mye humor.  I tillegg til å jobbe på lerreter er han også med på større prosjekter som rehabiliteringen av Frogner kino i Oslo. 

Følg ham gjerne på Instagram; @chedeville.art   Jonathan trives med å lære bort og håper å inspirere andre.  Han oppfordrer folk til å kaste seg ut i det og ikke være selvkritiske. Det er lettere enn man tror, veien til ferdig resultat kan føles humpete noen ganger, men og ingen bryr seg om hvordan man har kommet deg dit. 

Jonathan ønsker deg hjertelig velkommen til velkommen til kurset!