Dristig design med Johanne Birkeland

Dristig design - jossolini

Johanne Birkeland er keramiker og kursholder på Artskill.  Hun eksperimenterer med nye former og funksjoner. Nå har hun laget et bord som krever litt ingeniørkunst. Her er det mye tankearbeid og godt håndverk bak.

Johanne jobber under merkevaren @jossolini. Hun  er kjent blant annet for sine prikkete vaser og lamper. Skulpturelle former opptar henne og nye utrykk og teknikker utforskes stadig.  Hun har også lang erfaring som kursholder og har utviklet flere nettkurs på Artskill.

Uvanlig materiale
Møbler laget av leire er ikke så vanlig, og leire er åpenbart ikke det mest typiske materialet for produksjon av bord. Men det kan være en spennende kombinasjon av kunst og funksjon. Enkelte kunstnere og håndverkere  har eksperimentert med å lage bord eller bordlignende strukturer. Italienske Giuseppe Rivadossi, kanskje mest kjent for sine skulpturelle tremøbler, har skapt noen unike keramiske møbler og kunstverk.

Bygger på tradisjon
Keramikk har en lang historie, og det er bevis på at keramikk har blitt produsert i ulike deler av verden siden prehistorisk tid. Men noen av de tidligste kjente keramiske objektene ble funnet i Kina og Japan.

I Kina har det blitt funnet keramikk som daterer seg tilbake til rundt 20 000 f.Kr. og tidligere. Disse tidlige keramiske objektene var hovedsakelig enkle gjenstander som ble brukt til matlaging og oppbevaring. Etter hvert utviklet kineserne mer avanserte teknikker og begynte å lage dekorative keramikk, som for eksempel glaserte vaser og skåler.

Vi heier på tradisjon og innovasjon og på våre kreative kursholdere!