NRK lanserer portrettmesterskap og Artskill lanserer portrettkurs.

Kursholder på artskill.no, billedkunstner Jonathan Chedeville, er med i NRKs portrettmesterskap som starter nå i september. Her skal 24 kunstnere kjempe om å lage de beste portrettene av norske kjendiser. Samtidig lanserer Artskill portrettkurs med Jonathan. NRK lover nerver, tårer og forbløffende resultater. Artskill lover et supert kurs som tar for seg portrettmaling trinn for trinn.  

Kurset Jonathan viser fremgangsmåte, metode og lærer bort triks. Han viser hvordan oljemalingen skal blandes og brukes. Jonathan bruker et foto som utgangspunkt for maleriet og forklarer grundig hvordan dette kan overføres til lerret. Kurset består av 21 forhåndsinnspilte episoder og varer i fem og en halv time. Du kan sende spørsmål til Jonathan underveis og han planlegger også et gratis webinar til folk som tar kurset.

Jonathan er en anerkjent billedkunstner og også skuespiller. Han beskriver seg selv som selvlært og uutdannet og levedyktig. Han har jobbet med kunst fra han var ganske liten og lært mye av å følge Odd Nerdrum og studere i arbeid. Han har utviklet sin egen stil, ofte med mye humor.  I tillegg til å jobbe på lerreter er han også med på større prosjekter som rehabiliteringen av Frogner kino i Oslo.

Følg ham gjerne på Instagram; @chedeville.art   Jonathan trives med å lære bort og håper å inspirere andre.  Han oppfordrer folk til å kaste seg ut i det og ikke være selvkritiske. Det er lettere enn man tror, veien til ferdig resultat kan føles humpete noen ganger, men og ingen bryr seg om hvordan man har kommet deg dit.