Nyhetsbrev august 2023

Lær noe nytt og kreativt i høst.

Velkommen til kurshøsten. Vi har nettopp lansert to nye kurs, et kurs i selvtørkende leire med mixed-media kunstner Hanne Sæbø og et kurs i trashart med kunstner og miljøaktivist Nina Romanus. 

Selvtørkende leire er et spennende materiale som en lett å bruke. Det tar ikke lang tid før du mestrer det.  Hanne lærer deg grunnprinsippene. Samtidig viser hun deg hvordan du lager en vakker figur, trinn for trinn.  Hanne er en allsidig kunstner som eksperimenterer med mange materialer og teknikker, men hun har en forkjærlighet for skulpturer og selvtørkende leire. 

Figur i selvtørkende leire

Kurset i trash art handler om å lage kunst av plastsøppel. Kunstmaterialet finnes i vår egen søppelkasse. Renset, vasket og sortert er søppelet klart for en ny rolle. Nina viser teknikker for å sette det sammen til blomster, buketter og kranser. Med dette kurset bidrar du også til miljøbevissthet; du lager faktisk et miljøstatement. Nina er arkitekt, kunstner og miljøaktivist. Han driver kunstprosjektet Plastic Witness.
Handelens Miljøfond har bidratt med midler til utvikling og produksjon av kurset om gjenbruk av plastsøppel. 

Lag blomster av plastsøppel

Vi har også lansert en kurspakke på keramikk med keramiker Johanne Birkeland (@jossolini). Med denne pakken lærer du de viktigste håndbyggerteknikkene. Du lager en vase, en kopp og setter hank på koppen. Pakken gir en god pris på kurs med nyttige teknikker og passer for deg som ikke har drevet så mye med keramikk tidligere. 

Keramikk kurspakke

Flere kurs kommer utover høsten så følg med! 

Med vennlig hilsen 

Artskill teamet