Nyhetsbrev september 2023

Du som portrettmaler?
Kanskje har du drømt om dette, men tenkt at du aldri vil få det til?  At du ikke er god nok til å tegne? Vi ser gjerne på hva de store mesterne får til og tenker at dette er uoppnåelig. Men ikke gi opp drømmen. Det finnes smarte teknikker som gjør deg til en god portrettmaler!
Du husker kanskje Jonathan Chedeville fra NRKs portrettmesterskap?  Han har laget  kurs på artskill.no. I kurset lager du et portrett sammen med ham, fra a til å. Jonathan veileder deg gjennom hele prosessen og forteller deg hva du skal gjøre og hvordan. Du lærer å bruke et foto som utgangspunkt og en teknikk for å overføre bildet til lerretet. Du kan jobbe med samme portrett som ham, eller med ditt eget.  Jonathan bruker seg selv som modell, men du kan like gjerne male portrett av en annen. Uansett, studerer du kurset nøye kan du trygt ta fatt på egenhånd etterpå.
I kurset får du god innsikt i hvordan en profesjonell maler går frem og hvilke ting som er spesielt viktig for å få et godt resultat. Ikke minst at det skal ligne personen du avbilder. Jonathan forklarer hvordan man tar et godt referansebilde av modellen og hvordan det overføres til lerret. Jonathan viser også hvordan oljemalingen skal blandes og brukes. Kurset består av 21 forhåndsinnspilte episoder og varer i fem og en halv time. Du kan sende spørsmål til Jonathan underveis. Kurset har introduksjonspris ut hele oktober.
Jonathan Chedeville er en anerkjent billedkunstner og også skuespiller. Han beskriver seg selv som selvlært, uutdannet men levedyktig. Han har jobbet med kunst fra han var ganske liten og lært mye av å følge Odd Nerdrum og studere i arbeid. Han har utviklet sin egen stil, ofte med mye humor.  I tillegg til å jobbe på lerreter er han også med på større prosjekter som rehabiliteringen av Frogner kino i Oslo.
Følg ham gjerne på Instagram;@chedeville.art Jonathan trives med å lære bort og håper å inspirere andre.  Han oppfordrer folk til å kaste seg ut i det og ikke være selvkritiske. Det er lettere enn man tror, veien til ferdig resultat kan føles humpete noen ganger, men og ingen bryr seg om hvordan man har kommet deg dit.
Portrett med oljemaling