Nytt nettkurs – figur i selvtørkende leire

Nå kan du sette deg godt til rette ved kjøkkenbordet hjemme og la Hanne Sæbø lære deg å lage vakre skulpturer. Det er faktisk ikke vanskelig å lykkes med prosjekter med selvtørkende leire, og det tar ikke  lang tid før du mestrer materialet. Noen grunnprinsipper må du kunne, og så er det bare å øve.


Mixed media-kunstner

Hanne Sæbø er en kunstner som eksperimenterer med mange materialer og teknikker. Hun har en forkjærlighet for skulpturer, og selvtørkende leire er hennes favorittmateriale.

Ved siden av å være utøvende kunstner har Hanne jobbet som lærer og pedagog.  Spennende er også hennes erfaring som sjonglør.  I dag beskriver Hanne seg først og fremst som en mixed media-kunstner.

Selvtørkende leire for kreativ utfoldelse

Selvtørkende leire er enkelt å jobbe med og praktisk fordi det er lufttørkende. Det skal ikke brennes i ovn. Selvtørkende leire er riktignok ikke så robust som leire som er brent i en ovn, men den er godt egnet til kreative prosjekter og gjenstander som ikke må være vanntette eller tåle tung bruk.

De fleste typer selvtørkende leire er basert på naturlige ingredienser som leire, vann og et organisk bindemiddel. Leiren er myk og smidig og kan rulles, kuttes, trykkes og formes på mange måter. Etter at selvtørkende leire har herdet, kan den males med akrylmaling eller dekoreres med ulike teknikker, som lakkering, lakk, glitter eller pensel på overflater.

Selvtørkende leire er et flott materiale og en morsom måte å utforske modellering og håndverk på uten bruk av spesialisert utstyr.

Kurs av Hanne Sæbø