Sult 2020 imponerer

Vi gratulerer billedkunstner og skuespiller Jonathan Chedeville med enestående prestasjon i filmen SULT 2020. Filmen er på kinoene i disse dager og har fått gode kritikker. Den har vunnet flere priser på internasjonale festivaler. 

Jonathan har hovedrollen i filmen og spiller en fattig kunstner i Oslo under pandemien. Han har selvsagt også malt bildene og filmpakaten selv. I filmen møter vi flere kjente ansikter; blant annet Mimmi Tamba og Hans Olav Brenner. Jan Vardøen er regissør.

Filmen følger hovedpersonen tett der han prøver å male og livnære seg i et nedstengt Oslo. Han vandrer gatelangs og tegner skisser og maler talentfulle men dystre bilder.  Salget går dårlig og anerkjennelsen lar vente på seg.  Han har lite mat, sover i en lånt sovepose på en hybel der han trues med utkastelse. Med en slitt frakk, hvitskjorte og mansjettknapper forsøker han å holde fasaden oppe.

Dette er en film man bør få med seg.  Den er dyster stemningsfull og svært tankevekkende.  Og Jonathan imponerer; som han også gjør på lerretet og som kursholder på artskill.no.